Andjelina zaplovila prema novom Ribarskom muzeju

Zadovoljstvo nam je najaviti da su započeli radovi na jednom od najvećih eksponata budućeg Ribarskog muzeja – polumodelu tradicijskog ribarskog broda!

Kao “podloga” poslužit će nam dijelovi najstarijeg “živućeg” broda sagrađenog u Vrboskoj, Andjeline vlasnika Damira Krstinića, prema kojoj će kalafat Jure Kotoraš napraviti jedinstven i autentičan polumodel u mjerilu 1:1 koji će biti izložen u stalnom postavu novog muzeja. Priča o ribarstvu bez broda je nezamisliva, a mi se veselimo ovoj sadržajnoj nadopuni naše bogate Ribarske zbirke.

Projekt je realiziran uz potporu Općine Jelsa i Splitsko-dalmatinske županije Programom razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko-dalmatinske županije u 2022. godini.

Ova aktivnost dio je šireg projekta Izgradnje zgrade muzeja za novi stalni postav Ribarske zbirke u Vrboskoj, financiranog od FLAG-a Škoji u okviru mjere 2.1. “Promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine u područjima ribarstva i akvakulture” iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Škoji 2014-2020.