Ljeto uz knjigu 2021.

Ljeto uz knjigu 2021
“Izlog u izradi”, izložba misli
radionice za djecu i odrasle
autorice Mirna Gott (tekst) i Ana Mack (ilustracije)
foto: Vanja Vascarac
Otvorenje 23.7. u 20 sati
Putovanje je cilj, Konfucije
Kako izložiti misao? Kako joj se približiti i približiti ju drugima? Kako ju oblikovati, pripremiti za put iz glave autora do oka čitatelja? Kako potaknuti čitanje, promišljanje o pročitanom, o vlastitim mislima? I, na koncu, kako probuditi želju da se misli od onih letimičnih, nevažnih, do nekih ključnih, ali skrivenih, formiraju i artikuliraju?
Upravo ta pitanja postavlja autorski dvojac Gott (tekstovi)/Mack (ilustracije) u procesu osmišljavanja izložbe Izlog u izradi, nastale kao odgovor na neka od istih. Zbirka misli koju koriste kao temelj svojih radova sadrži vrlo osobne definicije svakodnevnih pojmova kao što su sloboda ili prijateljstvo, opservacije jednog vremena. Osim redefiniranja okosnica vlastite osobnosti, zbirka sadrži i bljeskove sjećanja koji su svojevrsna sidra na čijim je čvrstim uporištima sasvim fluidno i lako prilagođavati se potrebama i smjerovima novog životnog perioda.
Ovaj literarno-vizualni eksperiment pažnju posjetitelja angažira oblikovanjem misli kroz više medija: mišlju/riječju, linijom/crtežom, plastičnošču izložaka. Dijelovi izložbe su interaktivni i pozivaju posjetitelje da sudjeluju u stvaranju vlastite slike onog što gledaju.
Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u Godini čitanja